• Tuinontwerp

  Aan de basis van een droomtuin ligt een goed ontwerp. Van elke tuin, van klein tot groot, is op basis van een goed ontwerp een droomtuin te maken.
  Hoveniersbedrijf Visscher hanteert de volgende aanpak bij het maken van een ontwerp.

  Stap 1
  Uw situatie als uitgangspunt

  Op basis van een afspraak komen wij bij u langs om te bekijken hoe de concrete situatie van de tuin is. Wilt u een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Bijvoorbeeld bij een nieuwbouwhuis? In dat geval bekijken we de locatie en bestuderen we uw bouwtekeningen. Of hebt u een oud huis met een verwaarloosde tuin? Ook in dat geval kunnen wij uw tuin opnieuw aanleggen.
  Ook komt het voor dat klanten hun tuin willen laten renoveren. Tijdens een gesprek inventariseren we al uw wensen en eisen waarna we een renovatieplan opstellen. Dat zo uitgebreid kan zijn als de klant zelf wel.

  Stap 2
  Het ontwerp

  Onder meer op basis van uw budget gaan wij aan de slag met het ontwerp waarin we uw wensen en eisen zoveel als mogelijk laten terugkomen. Een door ons gemaakt ontwerp moet zowel origineel als technisch realiseerbaar zijn. Een tuin is vaak een verlengstuk van een huis. Dat betekent dat vaak de inrichting van uw tuin qua stijl overeenkomsten zal vertonen met de inrichting van uw huis.

  Stap 3
  Planvorming

  Bij een goed ontwerp hoort een goed beplantingsplan en een goed matenplan. Een beplantingsplan is een lijst voor de aanplant. Op deze lijst staat wat waar wordt geplant en in welke hoeveelheden. Verder vindt u onder meer op deze lijst de hoogtes, kleur, bloeitijd en eventueel andere bijzonderheden.

  Aan de hand van het ontwerp worden de plantvakken op papier ingevuld. Met een goed beplantingsplan beleeft u veel meer plezier aan uw tuin omdat dan rekening wordt gehouden met de seizoenen en de groei van uw aanplant. Zodat u jarenlang in elk seizoen kunt genieten van uw prachtige tuin.

  Stap 4
  De afwerking

  Zodra het ontwerp klaar is, maken wij met u een afspraak om het ontwerp met u door te spreken en na te gaan of er nog wijzigingen nodig zijn. Is dit het geval dan passen we het ontwerp aan en krijgt u het resultaat nog een keer ter beoordeling voorgelegd.
  Vanzelfsprekend wordt het definitieve ontwerp voorzien van een complete offerte waarin wij u precies aangeven wat de verschillende onderdelen kosten. Zodat u altijd weet waar u aan toe bent.
  lege tuin